Followers

Wednesday, 14 November 2012

KAWAN

Kawan..kita perlukan kawan dalam hidup kita. Kenapa? Kerana kita perlukan kawan untuk bertukar tukar pendapat. Kita perlukan kawan untuk berkongsi cerita. Siapa kawan kita? Sesiapa saja...asalkan boleh saling menghormati, tahu batas2 pergaulan & boleh dipercayai. Adik beradik, ibubapa, saudara mara juga boleh dijadikan kawan. Hormat ibubapa kerana mereka melahir dan membesarkan kita tetapi dalam masa yang sama kita anggap mereka sebagai kawan supaya kita dapat meluahkan apa yang kita rasa tanpa ada segan silu. Rasanya kebanyakan ibubapa sekarang sudah mengamalkan konsep ini dan saya sendiri yang menjaga anak buah dari lahir sehingga sekarang mengamalkan konsep ini.
Berkawan ini tak mengira bangsa rupa dan kulit mereka, yang penting hati dan penerimaannya terhadap kita dan penerimaan kita terhadap dia. Kini saya menambah seorang lagi kawan dari Vietnam yang datang melawat selama sebulan di Malaysia. Alhamdulillah hatinya luhur dan telus. Terlalu pure..
Boleh bertukar2 pendapat dan cerita antara 2 negara. Keluarganya mempunyai kilang perabot, supplier barang2 binaan, ladang lemon...dan saya juga dijemput kesana.
Insyaallah..ada rezeki pasti ke sana. Bila dah orang luar datang ke Malaysia pastinya buah tangan saya padanya ialah.......
 
Moon dengan baju kurungnya...dan she's crazy with my kuih buah melaka..hahahaha
Me, Cheryl & Moon

Moon from Vietnam
That is Grand Dish Cafe...the place where the whole world meets...


No comments:

Post a Comment