Followers

Wednesday, 11 January 2012

Kerabu Terung Ala Harith

Kerabu terung ni dah lama dan selalu buat. Asal je takde selera nak makan, haaa...inilah pembuka selera. Dah lama dan selalu ambil gambar tapi ni baru nak masukkan. Ni air tangan Harith. Sedap kalau dia buat kerabu... ;) ( dengan harapan esok2 buat lagi erkkk..). Makan dengan nasi panas2, takde lauk lain pun takpe....


Kerabu Terung
2 batang terung panjang (dibakar hingga lembut,dibuang kulit)
5 biji cili padi (kalau suka pedas boleh tambah atau sebaliknya)
1 labu bawang besar merah (dihiris halus dan dicuci bersih,leraikan)
Jus limau nipis mengikut citarasa anda. (Saya suka masam so lebihkan sikit jusnya)
Sedikit garam (secukup rasa)

Cara2nya:
Picit2kan terung supaya hancur kemudian gaulkan bersama cili padi dan bawang besar. Masukkan jus limau nipis dan garam secukup rasa.
Hidangkan bersama nasi panas dan ikan goreng....hhmmmmm walllaaaa.... Selamat Mencuba..

No comments:

Post a Comment